Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Παπουτσάνης: Ταξίδι μέσα στο χρόνο με οικείες μυρωδιές

142 χρόνια ιστορίας & επιτυχημένης πορείας

Η ιστορία ξεκινά το 1870 στο Πλωμάρι της Λέσβου. Εκεί ο Δημήτρης Παπουτσάνης ιδρύει το πρώτο ατμοκίνητο εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου. Η αγάπη του για την σαπωνοποιία και η βαθιά γνώση του για το θαλάσσιο εμπόριο, τον βοηθούν να δημιουργήσει μια ανθηρή επιχείρηση που βασίζεται στο εμπόριο σαπουνιού με λάδι ελιάς, στη ευρύτερη περιοχή.
Το 1913 οι παραγωγικές εγκαταστάσεις μεταφέρονται στον Πειραιά και το 1965 στην Κάτω Κηφισιά. Η αλματώδης εξέλιξη της εταιρείας επισφραγίζεται το 1972 από την είσοδό της στο χρηματιστήριο αξιών Αθηνών.
Η πρώτη μου επαφή σαν παιδί ήταν στο σπίτι της γιαγιάς μου, που χρησιμοποιούσε το πράσινο σαπούνι με ελαιόλαδο για τόσα πολλά πράγματα...Από το λούσιμο και τον καθημερινό καθαρισμό μέχρι και στην σκάφη για το πλύσιμο των ασπρόρουχών της. Θυμάμαι την χαρακτηριστική μυρωδιά τόσο ζωντανά και πάντα οι μνήμες είναι τόσο γλυκιές και αγνές...Θυμάμαι ακόμα με πόσο πάθος και η γιαγιά αλλά και ο παππούς μου εμπιστεύονταν το πράσινο σαπούνι και το θεωρούσαν ότι πιο αγνό υπήρχε.
Από τότε βέβαια μέχρι την σύγχρονη εποχή τα προϊόντα Παπουτσάνης έχουν εξελιχθεί κι έχουν επεκταθεί στην παραγωγή διαφόρων προϊόντων περιποίησης και καθαρισμού προσώπου και σώματος.
Με βασικό συστατικό το αγνό ελαιόλαδο, δημιουργήθηκε μια σειρά περιποίησης και καθαρισμού για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα, η σειρά Olivia.
Olivia Body Oil 300ml*
Λάδι σώματος πλούσιο σε αγνό ελαιόλαδο που μαλακώνει και περιποιείται την επιδερμίδα, αφήνοντας μια βελούδινη αίσθηση, χωρίς κανένα ίχνος λιπαρότητας. Περιέχει βιταμίνη Ε, που χαρίζει στο δέρμα έντονη ενυδάτωση και είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

Olivia Shower Gel 300ml*
Αφροντούς πλούσιο σε εκχύλισμα ελιάς και μαλακτική γλυκερίνη, καθαρίζει απαλά προσφέροντας μια μεταξένια αίσθηση ενυδάτωσης και αναζωογόνησης σε όλο το σώμα.

Olivia Body Lotion 300ml*
Γαλάκτωμα σώματος πλούσιο σε αγνό ελαιόλαδο και εκχύλισμα ελιάς. Με μαλακτική γλυκερίνη, αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο, απομακρύνοντας την κούραση και το στρες της καθημερινότητας. Περιέχει βιταμίνη Ε που χαρίζει στο δέρμα έντονη ενυδάτωση και είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

Olivia Hand Cream 75ml*
Απαλή κρέμα χεριών εμπλουτισμένη με λάδι αμυγδάλου, ενυδατώνει τα ξηρά, σκασμένα χέρια βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας.

Olivia Shampoo for Normal Hair 35ml*
Σαμπουάν πλούσιο σε εκχύλισμα ελιάς και προβιταμίνη Β5, ιδανική για την περιποίηση των μαλλιών. Καθαρίζει απαλά και φροντίζει τα μαλλιά, αφήνοντάς τα ανάλαφρα, γεμάτα λάμψη και ζωντάνια.

Από τη σειρά Aromatics ένα μπουκέτο μοσχομυριστά σαπουνάκια με άρωμα Musk, Levanda, Magnolia, Tabac, Marine.
Επίσης υπάρχει το κλασσικό αφρόλουτρο Καραβάκι για ευαίσθητες επιδερμίδες και από την σειρά Aromatics τα Musk, Cinnabar, Cotton Blossom και για τους αγαπημένους μας τα ανδρικά Tabac και Spicecake.

Ποιά είναι η δική σας εμπερία από τα προϊόντα Παπουτσάνης? Έχετε παρόμοιες παιδικές μνήμες ή δεν σας θυμίζει κάτι οικείο? Πείτε μου κάτω στα σχόλια την γνώμη σας και για ποιό λόγο θα δοκιμάζατε κάποιο από αυτά τα προϊόντα.

Πολλά πολλά φιλιά,
Μένια

3 σχόλια:

  1. φαίνονται όλα τόσο πολύ ενυδατικά και αγνά... Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω κάποια στιγμή κάτι απο την σειρά olivia όπως π.χ. το αφρόλουτρο και το σαμπουάν! γενικότερα είναι πολύ καλό να στηρίζουμε και να προτιμούμε Ελληνικά προϊόντα, είναι κι αυτός ένας τρόπος να κρατάμε τις αναμνήσεις μας ζωντανές... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ από μικρή χρησιμοποιώ σαπουνάκια της εταιρίας αυτής και τα λατρεύω!!! :)
    Τώρα που βλέπω ότι έχει βγάλει άλλα πόσα προϊόντα μπαίνω σε μεγάλο πειρασμό να τα δοκιμάσω όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο σπίτι χρησιμοποιούμε κατά κόρον τα σαπούνια του Παπουτσάνη σε όλα τα αρώματα.Αγαπημένο άρωμα του άντρα μου.......η λεβάντα, και όχι άδικα νομίζω....!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή