Σελίδες

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αγαπώ θα πει χάνομαι...




Η Αλεξάνδρα, η Μαρίνα και η Ελίνα μεγαλώνουν σε ένα αρχοντικό όπου βασιλεύει η αδιαφορία. Έχουν τα πάντα αλλά τους λείπει το βασικό: η αγάπη. Ακολουθούν το πεπρωμένο τους, ερωτεύονται με πάθος, χωρίζουν. Ταξιδεύουν παρέα με τα περιστέρια της καρδιάς τους στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και στην Καλντέρα της Σαντορίνης, πετούν πάνω από τις πλατείες της Φλωρεντίας, χορεύουν με τον ήλιο της ερήμου στη χλιδή των Αραβικών Εμιράτων, προσπαθούν με πείσμα να ανακαλύψουν τι θα πει "σ'αγαπώ".


Σε μια παράλληλη διαδρομή, παρών είναι και ο Δημήτρης, που σμίγει μυστικά με αλήθειες τραγικές, μπλεγμένος εν αγνοία του στον ίδιο οικογενειακό ιστό.


Τέσσερις ήρωες που ερωτεύονται, πονούν, χαίρονται, συγκρούονται, αναρωτιούνται ως που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που αγαπάει. Ίσως και μέχρι το φόνο? Είναι ποτέ δυνατόν? Έχει, άραγε, όρια η αγάπη?

Κάθε κεφάλαιο αυτού του βιβλίου μας διηγείται την ιστορία του κάθε ήρωα ξεχωριστά, από την οπτική και τον συναισθηματισμό του ίδιου. Κάθε ιστορία τόσο διαφορετική και μοναδική και τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με τις υπόλοιπες. Πρέπει να ομολογήσω οτι αυτό το βιβλίο με συγκλόνισε όσο λίγα. Είναι τόσο δυνατά όλα τα συναισθήματα που περιγράφει, ο έρωτας, το μίσος, η ζήλια, η απόγνωση, η ανάγκη για στοργή. Είναι σε πολλά σημεία εξαιρετικά συγκινητικό και έμεινε χαραγμένο στο μυαλό μου αρκετό καιρό αφού το είχα τελειώσει.

Πραγματικά αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε αφού μόλις το αρχίσετε δεν θα μπορείτε να το αφήσετε αν δεν τελειώσει.

Θα ήθελα την γνώμη σας αν το έχετε διαβάσει κι εσείς ή και κάποιο βιβλίο που διαβάσατε και σας άρεσε πάντα με ενδιαφέρει να μαθαίνω.

Φιλιά


Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Macadamia No Tangle vs Tangle Teezer

Γεια σας κορίτσια!
Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα αγαπημένο μου θέμα...τα μαλλάκια!!
Πρίν αρκετό καιρό απέκτησα δύο βούρτσες που πιστεύω αξίζει να τους κάνουμε μια σύγκριση.

Hello everyone!
Today I am going to discuss a favorite topic of mine...hair!!
A while ago I got two brushes which I think are worth a comparison.


Αριστερά είναι η Macadamia No Tangle brush και δεξιά η πολυδιαφημισμένη Tangle Teezer σε compact για την τσάντα μου.

On the left there is Macadamia No Tangle brush and on the right the infamous Tangle Teezer in compact for my handbag.


Macadamia No Tangle brush

Χρησιμοποιεί ένα μοναδικό σχεδιασμό με ευλύγιστα δοντάκια ώστε να ξεμπερδεύει απαλά τους κόμπους των μαλλιών, χωρίς να τα καταστρέφει και χωρίς καθόλου πόνο. Με το άνισο ύψος που έχουν τα δοντάκια,μειώνεται στο ελάχιστο το τράβηγμα των μαλλιών, που προκαλεί σπάσιμο και ψαλίδα.

It utilizes a unique "flex bristle" design that gently diffuses tangles and knots, painlessly and safely detangling your hair. The uneven bristles eliminate pulling, split-ends and breakage.

Την χρησιμοποιώ σε βρεγμένα μαλλιά μετά το λούσιμο αφού κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται. Τα ξεμπερδεύει πολύ εύκολα χωρίς να τα τραβάει και χωρίς να τα σπάει. Δεν πονάει στο ξεμπέρδεμα και είναι πολύ απαλό στο δέρμα του κεφαλιού, ειδικά στο δικό μου που λόγω ξηροδερμίας και φαγούρας είναι φοβερά ευαίσθητο. Επίσης το χρησιμοποιώ και όταν ισιώνω τα μαλλιά μου με την πρέσα, αφού βοηθάει εξαιρετικά να πιάνω ακριβώς την ποσότητα μαλλιών που χρειάζεται. Και φυσικά μετά το βούρτσισμα αφήνει τα μαλλιά πολύ λαμπερά.

I use it after washing my hair since it does exactly what is promised. It detangles my hair so easily without pulling or breaking them. It is absolutely pain-free and very gentle on the scalp, especially mine which is extra sensitive due to dandruff and itchiness. I also use it when I straighten my hair with the flat iron, since it helps remarkably to grab exactly the amount of hair I need. And of course after brushing it leaves the hair really shiny.


Η τιμή της ξεκινάει από 9 έως και 14 ευρώ και μπορείτε να την βρείτε σε πολλά site του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα.

The price varies between 9 to 14 euro and you can find it on a lot of websites, abroad and in Greece.

http://www.hqhair.com/macadamia-no-tangle-brush-pink/10790497.html
http://www.ariane.gr/pd/macadamia-no-tangle-styler-brush-1129.htm?lang=el&path=827476538
http://www.lookfantastic.com/macadamia-no-tangle-brush-green/10790499.html
http://www.beautybay.com/haircare/macadamianaturaloil/notanglebrush/?mkwid=s0cALGcKY_dc&pcrid=29550637456&kword=macadamia%20no%20tangle%20brush&match=e&plid=&gclid=CN_Y3anWgLsCFU_ItAodzmcATw

Tangle Teezer Compact Styler - Cool Britannia

Στην ίδια φιλοσοφία κινείται και αυτή η βούρτσα, που εγώ την αγόρασα σε compact μορφή για να την παίρνω μαζί μου παντού εύκολα. Τα δοντάκια σε αυτή εδώ είναι λίγο πιο κοντά, κάτι το οποίο το κάνει δύσκολο να την χρησιμοποιήσω για να ξεμπερδέψω τα μαλλιά μου, που είναι πυκνά και με χοντρή τρίχα. Την έχω όμως στην τσάντα μου όποτε θέλω να φρεσκάρω τα μαλλιά μου και κάνει την δουλειά της μια χαρά!

The same philosophy applies for this brush also, which I got in compact so that I can take it with me everywhere I go. The bristles on this one are a bit shorter, which makes it a bit difficult to use it for detangling, since my hair is very thick and dense. However, I always carry it in my handbag for a quick brush up during the day - works like a charm!


Έχει ένα καπάκι που κουμπώνει στη μέση της βούρτσας, για να προστατεύει τα δοντάκια και να μην στραπατσάρεται στην τσάντα σας. Η τιμή της είναι λίγο πιο τσιμπημένη από την πρώτη και ξεκινάει από 14 έως 19 ευρώ. Εγώ την δική μου την αγόρασα από το lookfantastic.com και μου κόστισε 14,43€.

It has a click-on cover to protect teeth and keep it clean on-the-go. The price is a bit higher than the first on and varies between 14 to 19 euro. I got mine from lookfantastic.com for 14.43€

http://www.ariane.gr/pd/tangle-teezer-compact-styler-cool-britannia-1801.htm?lang=el&path=-106695761
http://www.beautybay.com/accessories/tangleteezer/g/compactstyler/
http://www.feelunique.com/brands/tangle-teezer/compact-styler
http://www.lookfantastic.com/tangle-teezer-compact-styler-feline-groovy/10632907.html

Ποιά θα διάλεγα τελικά σαν την αγαπημένη μου? Σίγουρα την Macadamia No Tangle αφού έχει δοντάκια στο ιδανικό μήκος για τα δικά μου πυκνά μαλλιά και πραγματικά είναι η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό όταν θέλω να ξεμπερδέψω τα μαλλιά μου. To Tangle Teezer νομίζω θα το αγαπήσουν περισσότερο κοπέλες με πιο λεπτή τρίχα λόγω του μήκους που έχουν τα δοντάκια του.

Which of the two would I pick as my favorite? Definitely the Macadamia No Tangle since its bristles are the ideal length for my dense long hair and it is actually the first one that comes in mind when I need to detangle my hair. I believe that Tangle Teezer will become a favorite for girls with finer hair due to the bristles length.


Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποια από τις δύο? Τι εντυπώσεις σας άφησαν? Πείτε μου στα σχόλια από κάτω. Μέχρι την επόμενη φορά να προσέχετε και να περνάτε υπέροχα.

Α ναι ξέχασα να σας υπενθυμίσω ότι...έμεινε ακριβώς ένας μήνας για τα Χριστούγεννα!

So have you tried any of the two? What did you think? I'd love to read your comments below. Until next time take care and have a great time.

Oh yes I forgot to remind you that...there is exactly one month until Christmas!





Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

The Body Shop - Limited Edition Winter & Christmas Collections

Καλησπέρα σε όλους!
Ο σημερινός καιρός, που επιτέλους άρχισε να θυμίζει κάτι σε φθινόπωρο, με έχει ξεσηκώσει και ανυπομονώ για τα Χριστούγεννα! Ήδη σκέφτομαι πως θα διακοσμήσω φέτος το σπίτι, τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, την θαλπωρή,το χιόνι και όλα αυτά που κάνουν τα Χριστούγεννα τόσο μαγικά.



Με αφορμή λοιπόν τον χειμωνιάτικο καιρό και την προσμονή για τις γιορτές, σκέφτηκα να σας δείξω σήμερα τις νέες κυκλοφορίες του The Body Shop για τα χριστούγεννα και τις προτάσεις τους για το χειμωνιάτικο μακιγιάζ.

Winter Trend Collection

Limited Edition - The Sparkler 17,50€

Limited Edition - Shimmer Bauble & Slanted Kabuki brush 15,50€ & 15€


4-step Smoky Eyes palette 20€
Smoky Brown 8g

Smoky Plum 8g


Eye definer in Plum & Brown 8€

Colour Crush lipstick 11,50€

Ginger Sparkle Collection

Cranberry Joy Collection

Vanilla Bliss Collection

Δεν μοσχομυρίζουν Χριστούγεννα? Εσείς τι θα διαλέξετε για εσάς και τους αγαπημένους σας?

Φιλιά

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Δες την ομορφιά που οι άλλοι βλέπουν σε εσένα!



Η Παγκόσμια Μελέτη Ομορφιάς του Dove αποκαλύπτει πως οι ίδιες οι γυναίκες εμποδίζουν τον εαυτό τους από την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων τους

Περισσότερες από 672 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως, εμποδίζουν τον εαυτό τους να επιτύχουν την αξιοποίηση της ομορφιάς που έχουν. Ένα από τα βασικά εμπόδια για τις γυναίκες αυτές είναι πως όσον αφορά το πώς φαίνονται, είναι ο χειρότερος κριτής της ομορφιά τους.  Το Dove, η παγκόσμια μάρκα ομορφιάς, πιστεύει πως η ομορφιά θα πρέπει να είναι μια πηγή αυτοπεποίθησης, όχι άγχους, και δεσμεύεται να εμπνεύσει όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια να αναπτύξουν την πλήρη δυναμική  τους φροντίζοντας τον εαυτό τους και η μια την άλλη.




Η δύναμη της κριτικής της εσωτερικής ομορφιάς
Για την καλύτερη κατανόηση της σχέσης των γυναικών με την ομορφιά, η μάρκα αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη έως σήμερα παγκόσμια μελέτη που έγινε σε 20 χώρες, «Η πραγματική αλήθεια για την ομορφιά: Επανεξετάζεται». Η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των γυναικών παγκοσμίως παραδέχεται πως αισθάνεται πίεση στο να είναι όμορφη (59 %), με το 32% να παραδέχεται πως η μεγαλύτερη πηγή πίεσης για την ομορφιά είναι αυτή που οι ίδιες ασκούν στον εαυτό τους,  και είναι  μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πηγή πίεσης, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας (12%), των φίλων και της οικογένειας (6%) και των μέσων ενημέρωσης (6%).
  "Αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι καταστροφικά, καθώς έχουμε μια ​​έντονη εσωτερική κριτική που σημαίνει πως τα βλέμματα μας γεμίζουν κακία όταν κοιτάζουμε τον εαυτό μας», λέει η ψυχοθεραπευτής και συνεργάτης της μελέτης Susie Orbach. «Η νέα παγκόσμια μελέτη του Dove μας λέει πως οι γυναίκες έχουν γίνει ο χειρότερος κριτής της ομορφιάς τους και δυστυχώς  αυτό έχει ένα ευρύτερο αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την ευτυχία τους.»



Η Ομορφιά θα πρέπει να είναι πηγή Αυτοπεποίθησης, όχι άγχους
Η έρευνα επίσης αποκάλυψε ένα παράδοξο ομορφιάς. ενώ το 80% των γυναικών βλέπουν την ομορφιά στους άλλους, συμφωνώντας ότι κάθε γυναίκα έχει κάτι το πανέμορφο, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη δική τους ομορφιά. Εκτός από αυτό, το 72% λέει πως οι πιο όμορφες γυναίκες είναι εκείνες που αξιοποιούν περισσότερο την ομορφιά που διαθέτουν, παρόλα αυτά οι μισές λένε πως δεν το κάνουν, ακόμη και αν συμφωνούν πως έχουν την προοπτική να δείχνουν πιο όμορφες.

*Συνολικός πληθυσμός  ατόμων ηλικίας 18-64 ετων, όπου ερωτήθηκαν γυναίκες από  20  χώρες που πήραν μέρος στην έρευνα. Πηγές: CIA Factbook  (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/) και Απογραφής των ΗΠΑ (http://www.census.gov/ipc/www/idb/groups.php)


Στα παρακάτω δύο συκλονιστικά βίντεο αποκαλύπτουν την έρευνα Dove και τα αποτελέσματά της, και το θεώρησα πολύ ενδιαφέρον γι'αυτό και θέλησα να το μοιραστώ και μαζί σας:



«To Dove πιστεύει ότι κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να δείχνει και να αισθάνεται  στα καλύτερά της", δήλωσε η εκπρόσωπος του Dove (Νάντια Παπαχριστοπούλου). "Αισθανόμαστε πως οι πιο όμορφες γυναίκες δεν είναι απαραίτητα αυτές που γεννήθηκαν  προικισμένες με φυσική ομορφιά, αλλά αυτές που αξιοποιούν περισσότερο την ομορφιά που διαθέτουν με μία απλή καθημερινή φροντίδα."

Από την τελευταία έρευνα του Dove το 2004, ο αριθμός των γυναικών που περιγράφει τον εαυτό του ως όμορφο διπλασιάστηκε  από δύο σε τέσσερα τοις εκατό, τονίζοντας πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε για να νιώσουν οι γυναίκες άνετα με την ομορφιά τους. Το πώς μια γυναίκα αισθάνεται για την εμφάνισή της μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική αυτοεκτίμηση και την ευτυχία της. Το όραμα του Dove είναι να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου η ομορφιά είναι μια πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχος. Η μάρκα θέλει να ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να αναπτύξουν μια θετική σχέση με την ομορφιά, βοηθώντας τες να αυξήσουν την αυτοεκτίμησή τους, και  συνεπώς  να συνειδητοποιήσουν την πλήρη δυναμική τους .



Ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μάθετε περισσότερα στο www.facebook.com/DoveGreece


 

• Στην παγκόσμια μελέτη του Dove  που διεξήχθη το 2010 «Η πραγματική αλήθεια για την ομορφιά: Επανεξετάζεται» ρωτήθηκαν πάνω από 6.400 γυναίκες ηλικιών 18 - 64 ετών

• Η έρευνα διεξήχθη σε 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων: ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Ιταλίας, Βραζιλίας, Αργεντινής, Ιαπωνίας, Γερμανίας, Μεξικού, Ινδίας, Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας,  Κίνας,  Ρουμανίας,  Πολωνίας και  Ισπανίας.

• Ποιοτικές τηλεφωνικές συνεντεύξεις διεξήχθησαν στη Βραζιλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Περαιτέρω συνεντεύξεις διεξήχθησαν πρόσωπο με πρόσωπο στη Σαουδική Αραβία και στις υπόλοιπες 13 χώρες πραγματοποιήθηκαν σε απευθείας σύνδεση (on line)
• Η μελέτη εξετάζει σε ποιο βαθμό οι γυναίκες αντιλαμβάνονται και βιώνουν τη δική τους ομορφιά και σχεδιάστηκε για να εξακριβώσει εάν η σχέση των γυναικών με την ομορφιά έχει αλλάξει τα τελευταία 6 χρόνια, για να διερευνήσει τα είδη πίεσης σε σχέση με την ομορφιά που βιώνουν οι γυναίκες, και να προσδιορίσει τις πιο σημαντικές πηγές της. Η βασική υπόθεση - όταν οι γυναίκες είναι σε θέση να συμβιβάσουν αυτά τα ιδανικά με τη συμπεριφορά τους, έρχονται πιο κοντά στην πλήρη αξιοποίηση της ομορφιάς τους. Η κορυφαία ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, Susie Orbach συνεργάστηκε στη μελέτη του 2010.

• Η παγκόσμια μελέτη υπογράμμισε 3 θέματα κλειδιά. υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην ομορφιά και την ευτυχία, οι γυναίκες είναι οι χειρότεροι κριτές της ομορφιάς τους και οι γυναίκες δεν αξιοποιούν στο μέγιστο την ομορφιά τους.



Η σύνδεση Ομορφιάς & Ευτυχίας

• Από το 2004, ο αριθμός των γυναικών, σε παγκόσμιο επίπεδο, που περιγράφει τον εαυτό του ως όμορφο φτάνει από 2% έως 4%.

• Η συνολική ικανοποίηση των γυναικών με τη ζωή και την ευημερία τους έχει μειωθεί κατά 10% από το 80% στο 70%.


Οι γυναίκες είναι οι χειρότεροι κριτές της Ομορφιάς τους

• Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 54% των γυναικών είναι οι χειρότεροι κριτές της ομορφιά τους.

• Η πλειοψηφία των γυναικών παγκοσμίως παραδέχεται πως νιώθει πίεση στο να είναι όμορφη (59%).

• Το 80% των γυναικών συμφωνεί ότι κάθε γυναίκα έχει κάτι πανέμορφο πάνω της, αλλά δεν είναι σε θέση να δει τη δική της ομορφιά.


Η Ανεκμετάλλευτη δυναμική της ομορφιάς των γυναικών

• Το 72% των γυναικών πιστεύει ότι οι πιο όμορφες γυναίκες είναι εκείνες που αξιοποιούν περισσότερο την ομορφιά που έχουν

• Το 74% των γυναικών θέλουν να γνωρίσουν τον δικό τους ατομικό ορισμό της ομορφιάς.

• Σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες συμφωνούν ότι έχουν τη δυνατότητα να δείχνουν πιο όμορφες, αλλά δεν αξιοποιούν στο έπακρο την ομορφιά που έχουν.

• Το 72% των γυναικών πιστεύουν ότι οι πιο όμορφες γυναίκες είναι εκείνες που αξιοποιούν περισσότερο την ομορφιά που έχουν.

• Πάνω από το 50% των γυναικών βρίσκουν ευχαρίστηση στη διαδικασία φροντίδας του εαυτού τους.

• Το 63% αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους, όταν ενδιαφέρονται για το πώς φαίνονται.

• Το 61% των γυναικών παγκοσμίως ψάχνουν για απλές λύσεις που τους βοηθούν να αισθάνονται πιο όμορφες.

• Σχεδόν το ήμισυ των γυναικών παγκοσμίως συμφωνούν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν το μέγιστο της εμφάνισής τους όταν φροντίζουν τον εαυτό τους με τα σωστά προϊόντα και θεραπείες (45%).

Προσωπικά εμένα αυτά τα στοιχεία και με σόκαραν αλλά και είδα πολλά κοινά με τις δικές μου σκέψεις και την εικόνα που έχω για την δική μου εμφάνιση. Εσείς γιατί πιστεύετε οτι συμβαίνει αυτό και πόσο εύκολο είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας? Τι θα απαντούσατε στην ερώτηση τι σας αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο στον εαυτό σας? Δύσκολες ερωτήσεις? Για σκεφτείτε το!

Μέχρι την επόμενη φορά να περνάτε υπέροχα!

Φιλιά