Σελίδες

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα διαβάζω: Αγγελολογία της Danielle Trussoni


Η Εβανζελίν, μια νεαρή μοναχή βιβλιοθηκάριος στη μονή της Αγίας Ροζαλίας, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακαλύπτει την αλληλογραφία της προηγούμενης ηγουμένης του μοναστηριού με την Άμπιγκεϊλ Ροκφέλερ, της γνωστής οικογένειας των Αμερικανών πολυεκατομμυριούχων, και προκαλεί εν αγνοία της ένα ακόμα αιματηρό επεισόδιο στην προαιώνια σύγκρουση ανάμεσα στους αγγελολόγους - ένα μυστικό κύκλο λόγιων μελετητών των αγγέλων - και στους Νεφιλείμ, τους τερατόμορφους απογόνους της ένωσης αγγέλων και ανθρώπων. 


Αντλώντας υλικό από ποικίλες θρησκευτικές και μυθολογικές αναφορές, η Τρουσόνι καταφέρνει να αναμείξει με συναρπαστικό τρόπο τη βιβλική παράδοση, το μύθο του Ορφέα, το απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ και την ιστορία της πτώσης των αγγέλων.


Έργο εξαιρετικής σύλληψης, που ανοίγει μια χρυσή πύλη σ'έναν άλλο κόσμο, σε μια άλλη σφαίρα. Συνδυάζει όλα όσα ζητάει ο αναγνώστης από ένα μυθιστόρημα: έξυπνο θρίλερ, καλοδουλεμένους χαρακτήρες και υπέροχη, ατμοσφαιρική ιστορία. Ένα έργο "διαβολικά" καλό, γραμμένο από έναν "άγγελο" με γενναιόδωρο πνεύμα, την Ντανιέλ Τρουσόνι, που έρχεται να ταράξει τα νερά, αφού πρόκειται να κυκλοφορήσει σε τριάντα χώρες. Έξυπνο, ανατρεπτικό και ιδιαίτερα πρωτότυπο,το βιβλίο αυτό θα σας βυθίσει στον αρχέγονο μυστικό κόσμο του και θα σας μαγέψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου