Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Σήμερα διαβάζω: Το Σπίτι των Σκιών της Χρυσηίδας Δημουλίδου


Αθήνα, Πρωτοχρονιά του 1938. Μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει φωτιά στις καρδιές της δεκαοκτάχρονης Ειρήνης και του Κωνσταντίνου, μοναδικού γόνου της πάμπλουτης οικογένειας Μποτέλη. Ενάντια σε όλα τα εμπόδια που δεν τους θέλουν μαζί, οι δύο νέοι ετοιμάζονται να παντρευτούν. Ωστόσο, την ημέρα του γάμου τους ένα φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη, καταρρέοντας ψυχολογικά, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, φυγαδεύεται στον Καναδά, αφήνοντας πίσω της τον έρωτα και τα όνειρά της να γίνουν στάχτη και φωτιά, όπως και η πατρίδα της.


Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια Αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα προσωπικό δράμα. Μια καινούργια γνωριμία θα την πείσει να μείνει στην Αθήνα. Ανακαλύπτει τυχαία μια παλιά κι εγκαταλειμμένη έπαυλη που τη μαγνητίζει τόσο, ώστε αποφασίζει να την αγοράσει. Καθώς την ανακαινίζει, αποκαλύπτεται κάτω από μια ταπετσαρία η τοιχογραφία ενός νεαρού ζευγαριού - η κοπέλα της μοιάζει πολύ και η Ελεονόρα το θεωρεί καλό οιωνό.


Όμως λίγο καιρό μετά την εγκατάστασή της αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα, που, ενώ την τρομάζουν, παράλληλα την προκαλούν να ερευνήσει την ταυτότητα του ζευγαριού, νιώθοντας πως εκεί κρύβεται η απάντηση και ο λόγος που εκείνος τα βράδια περιφέρεται στα δωμάτια διεκδικώντας την...

Δύο βιβλία σε ένα, δύο διαφορετικές ιστορίες, δύο διαφορετικές εποχές που στο τέλος αποκαλύπτουν την σχέση που έχουν μεταξύ τους. Πολύ προσεγμένη κι ενδιαφέρουσα πλοκή, που δεν αποκαλύπτει παρά μόνο στο τέλος την απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει τον αναγνώστη - αλλά και τους ήρωες - από την αρχή του βιβλίου. Οι χαρακτήρες περιγράφονται γλαφυρά μέσα από τις πράξεις αλλά και την σχέση τους με τα άλλα πρόσωπα της ιστορίας. Ρομαντικό, ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες με την επιβλητική έπαυλη Αύρα να κυριαρχεί με την παρουσία της σαν ζωντανός οργανισμός σε όλα τα σημεία του βιβλίου.

Το αγάπησα από τις πρώτες του σελίδες και ομολογώ οτι ενώ το πρώτο μέρος του βιβλίου μου άφησε μια θλίψη και μια πικρή γεύση, το τέλος του είναι λυτρωτικό και συγκινητικό.

Κυκλοφόρησε πρώτη φορά τον Μάιο του 2013 από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Εσείς έχετε διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο?
Τι σας άρεσε και τι όχι στην ιστορία?


3 σχόλια:

  1. Δεν το έχω διαβάσει αλλά πρέπει να ναι πολύ ωραίο!Ελπίζω μόνο να γίνεται το αναμενόμενο(σύμφωνα με την περίληψη που γράφεις δηλαδή... ) :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το εχω διαβασεί είναι υπέροχο βιβλίο τώρα διαβεί το καινούριο τησ το κελαρι τησ ντροπήσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ ωραίο, για όσες τους αρέσει η ιστορία αγάπης και happy end. Είναι λίγο εξωπραγματικό, αλλά πραγματικά σε καθηλώνει μέχρι την τελευταία σελίδα. Περιέχει μυστήριο, πλεκτάνη, έρωτα, ακόμη και φόβο. Ένα βιβλίο λοιπόν για όλα τα γούστα. Για όσες δεν το έχετε διαβάσει, ΚΑΛΟ Διάβασμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή