Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Δες την ομορφιά που οι άλλοι βλέπουν σε εσένα!Η Παγκόσμια Μελέτη Ομορφιάς του Dove αποκαλύπτει πως οι ίδιες οι γυναίκες εμποδίζουν τον εαυτό τους από την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων τους

Περισσότερες από 672 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως, εμποδίζουν τον εαυτό τους να επιτύχουν την αξιοποίηση της ομορφιάς που έχουν. Ένα από τα βασικά εμπόδια για τις γυναίκες αυτές είναι πως όσον αφορά το πώς φαίνονται, είναι ο χειρότερος κριτής της ομορφιά τους.  Το Dove, η παγκόσμια μάρκα ομορφιάς, πιστεύει πως η ομορφιά θα πρέπει να είναι μια πηγή αυτοπεποίθησης, όχι άγχους, και δεσμεύεται να εμπνεύσει όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια να αναπτύξουν την πλήρη δυναμική  τους φροντίζοντας τον εαυτό τους και η μια την άλλη.
Η δύναμη της κριτικής της εσωτερικής ομορφιάς
Για την καλύτερη κατανόηση της σχέσης των γυναικών με την ομορφιά, η μάρκα αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη έως σήμερα παγκόσμια μελέτη που έγινε σε 20 χώρες, «Η πραγματική αλήθεια για την ομορφιά: Επανεξετάζεται». Η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία των γυναικών παγκοσμίως παραδέχεται πως αισθάνεται πίεση στο να είναι όμορφη (59 %), με το 32% να παραδέχεται πως η μεγαλύτερη πηγή πίεσης για την ομορφιά είναι αυτή που οι ίδιες ασκούν στον εαυτό τους,  και είναι  μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πηγή πίεσης, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας (12%), των φίλων και της οικογένειας (6%) και των μέσων ενημέρωσης (6%).
  "Αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι καταστροφικά, καθώς έχουμε μια ​​έντονη εσωτερική κριτική που σημαίνει πως τα βλέμματα μας γεμίζουν κακία όταν κοιτάζουμε τον εαυτό μας», λέει η ψυχοθεραπευτής και συνεργάτης της μελέτης Susie Orbach. «Η νέα παγκόσμια μελέτη του Dove μας λέει πως οι γυναίκες έχουν γίνει ο χειρότερος κριτής της ομορφιάς τους και δυστυχώς  αυτό έχει ένα ευρύτερο αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την ευτυχία τους.»Η Ομορφιά θα πρέπει να είναι πηγή Αυτοπεποίθησης, όχι άγχους
Η έρευνα επίσης αποκάλυψε ένα παράδοξο ομορφιάς. ενώ το 80% των γυναικών βλέπουν την ομορφιά στους άλλους, συμφωνώντας ότι κάθε γυναίκα έχει κάτι το πανέμορφο, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη δική τους ομορφιά. Εκτός από αυτό, το 72% λέει πως οι πιο όμορφες γυναίκες είναι εκείνες που αξιοποιούν περισσότερο την ομορφιά που διαθέτουν, παρόλα αυτά οι μισές λένε πως δεν το κάνουν, ακόμη και αν συμφωνούν πως έχουν την προοπτική να δείχνουν πιο όμορφες.

*Συνολικός πληθυσμός  ατόμων ηλικίας 18-64 ετων, όπου ερωτήθηκαν γυναίκες από  20  χώρες που πήραν μέρος στην έρευνα. Πηγές: CIA Factbook  (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/) και Απογραφής των ΗΠΑ (http://www.census.gov/ipc/www/idb/groups.php)


Στα παρακάτω δύο συκλονιστικά βίντεο αποκαλύπτουν την έρευνα Dove και τα αποτελέσματά της, και το θεώρησα πολύ ενδιαφέρον γι'αυτό και θέλησα να το μοιραστώ και μαζί σας:«To Dove πιστεύει ότι κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να δείχνει και να αισθάνεται  στα καλύτερά της", δήλωσε η εκπρόσωπος του Dove (Νάντια Παπαχριστοπούλου). "Αισθανόμαστε πως οι πιο όμορφες γυναίκες δεν είναι απαραίτητα αυτές που γεννήθηκαν  προικισμένες με φυσική ομορφιά, αλλά αυτές που αξιοποιούν περισσότερο την ομορφιά που διαθέτουν με μία απλή καθημερινή φροντίδα."

Από την τελευταία έρευνα του Dove το 2004, ο αριθμός των γυναικών που περιγράφει τον εαυτό του ως όμορφο διπλασιάστηκε  από δύο σε τέσσερα τοις εκατό, τονίζοντας πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε για να νιώσουν οι γυναίκες άνετα με την ομορφιά τους. Το πώς μια γυναίκα αισθάνεται για την εμφάνισή της μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική αυτοεκτίμηση και την ευτυχία της. Το όραμα του Dove είναι να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου η ομορφιά είναι μια πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχος. Η μάρκα θέλει να ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να αναπτύξουν μια θετική σχέση με την ομορφιά, βοηθώντας τες να αυξήσουν την αυτοεκτίμησή τους, και  συνεπώς  να συνειδητοποιήσουν την πλήρη δυναμική τους .Ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μάθετε περισσότερα στο www.facebook.com/DoveGreece


 

• Στην παγκόσμια μελέτη του Dove  που διεξήχθη το 2010 «Η πραγματική αλήθεια για την ομορφιά: Επανεξετάζεται» ρωτήθηκαν πάνω από 6.400 γυναίκες ηλικιών 18 - 64 ετών

• Η έρευνα διεξήχθη σε 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων: ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Ιταλίας, Βραζιλίας, Αργεντινής, Ιαπωνίας, Γερμανίας, Μεξικού, Ινδίας, Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας,  Κίνας,  Ρουμανίας,  Πολωνίας και  Ισπανίας.

• Ποιοτικές τηλεφωνικές συνεντεύξεις διεξήχθησαν στη Βραζιλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ. Περαιτέρω συνεντεύξεις διεξήχθησαν πρόσωπο με πρόσωπο στη Σαουδική Αραβία και στις υπόλοιπες 13 χώρες πραγματοποιήθηκαν σε απευθείας σύνδεση (on line)
• Η μελέτη εξετάζει σε ποιο βαθμό οι γυναίκες αντιλαμβάνονται και βιώνουν τη δική τους ομορφιά και σχεδιάστηκε για να εξακριβώσει εάν η σχέση των γυναικών με την ομορφιά έχει αλλάξει τα τελευταία 6 χρόνια, για να διερευνήσει τα είδη πίεσης σε σχέση με την ομορφιά που βιώνουν οι γυναίκες, και να προσδιορίσει τις πιο σημαντικές πηγές της. Η βασική υπόθεση - όταν οι γυναίκες είναι σε θέση να συμβιβάσουν αυτά τα ιδανικά με τη συμπεριφορά τους, έρχονται πιο κοντά στην πλήρη αξιοποίηση της ομορφιάς τους. Η κορυφαία ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, Susie Orbach συνεργάστηκε στη μελέτη του 2010.

• Η παγκόσμια μελέτη υπογράμμισε 3 θέματα κλειδιά. υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην ομορφιά και την ευτυχία, οι γυναίκες είναι οι χειρότεροι κριτές της ομορφιάς τους και οι γυναίκες δεν αξιοποιούν στο μέγιστο την ομορφιά τους.Η σύνδεση Ομορφιάς & Ευτυχίας

• Από το 2004, ο αριθμός των γυναικών, σε παγκόσμιο επίπεδο, που περιγράφει τον εαυτό του ως όμορφο φτάνει από 2% έως 4%.

• Η συνολική ικανοποίηση των γυναικών με τη ζωή και την ευημερία τους έχει μειωθεί κατά 10% από το 80% στο 70%.


Οι γυναίκες είναι οι χειρότεροι κριτές της Ομορφιάς τους

• Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 54% των γυναικών είναι οι χειρότεροι κριτές της ομορφιά τους.

• Η πλειοψηφία των γυναικών παγκοσμίως παραδέχεται πως νιώθει πίεση στο να είναι όμορφη (59%).

• Το 80% των γυναικών συμφωνεί ότι κάθε γυναίκα έχει κάτι πανέμορφο πάνω της, αλλά δεν είναι σε θέση να δει τη δική της ομορφιά.


Η Ανεκμετάλλευτη δυναμική της ομορφιάς των γυναικών

• Το 72% των γυναικών πιστεύει ότι οι πιο όμορφες γυναίκες είναι εκείνες που αξιοποιούν περισσότερο την ομορφιά που έχουν

• Το 74% των γυναικών θέλουν να γνωρίσουν τον δικό τους ατομικό ορισμό της ομορφιάς.

• Σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες συμφωνούν ότι έχουν τη δυνατότητα να δείχνουν πιο όμορφες, αλλά δεν αξιοποιούν στο έπακρο την ομορφιά που έχουν.

• Το 72% των γυναικών πιστεύουν ότι οι πιο όμορφες γυναίκες είναι εκείνες που αξιοποιούν περισσότερο την ομορφιά που έχουν.

• Πάνω από το 50% των γυναικών βρίσκουν ευχαρίστηση στη διαδικασία φροντίδας του εαυτού τους.

• Το 63% αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους, όταν ενδιαφέρονται για το πώς φαίνονται.

• Το 61% των γυναικών παγκοσμίως ψάχνουν για απλές λύσεις που τους βοηθούν να αισθάνονται πιο όμορφες.

• Σχεδόν το ήμισυ των γυναικών παγκοσμίως συμφωνούν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν το μέγιστο της εμφάνισής τους όταν φροντίζουν τον εαυτό τους με τα σωστά προϊόντα και θεραπείες (45%).

Προσωπικά εμένα αυτά τα στοιχεία και με σόκαραν αλλά και είδα πολλά κοινά με τις δικές μου σκέψεις και την εικόνα που έχω για την δική μου εμφάνιση. Εσείς γιατί πιστεύετε οτι συμβαίνει αυτό και πόσο εύκολο είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας? Τι θα απαντούσατε στην ερώτηση τι σας αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο στον εαυτό σας? Δύσκολες ερωτήσεις? Για σκεφτείτε το!

Μέχρι την επόμενη φορά να περνάτε υπέροχα!

Φιλιά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου